Kuin pisara pilvessä

Teksti ”Pisara pilvessä”: Juhani Korhonen  –  Kuvat: Pixabay

Aurinkoa ja maininkeja Floridassa.
Rannalle, lasten kaivamaan kuoppaan kasaantunut vesi lämpeni auringossa ja haihtui höyrynä ilmaan.

Vesihöyry kohosi ja tiivistyi pilveksi. Meksikonlahdelta puhalsi navakka tuuli, tarttui valkoiseen poutapilveen ja kuljetti sitä edemmäksi Atlantille.

Lasten kaivamasta kuopasta haihtunut vesihöyry oli turvassa pilven sisällä.

akvasolina blogi
AkvaSolina blogi vesi kiertokulku

Pilvi kulki edelleen ja saapui valkoiseen maahan. Ylhäällä oli niin kylmä, että pienet höyrypisarat liittyivät toisiinsa, tulivat painaviksi ja muuttuivat pudotessaan höyhenen keveiksi lumihiutaleiksi.

Tuulessa leijaileva lumihiutale oli ihmeissään; vain kylmää ja valkoista, aurinkoakaan ei näkynyt. Tännekö jään loppuelämäkseni, se mietti.

Tuuli pyöritti lumihiutaletta. Se ylitti Lokan tekoaltaan ja Nattastunturit. Kopsusärven rinteellä se törmäsi kynttiläkuuseen ja jäi sen oksalle.

Lumihiutaleita tuli lisää ja niistä muodostui kinos kuusen oksalle. Tuli nuoska ja jälleen pakkanen ja hiutaleet jäätyivät tykkylumeksi painaen vanhan kuusen kumaraan.

Keväällä aurinko sulatti tykkylumen. Vesipisaraksi muuttunut lumihiutale liukeni läheiseen puroon.

Eräänä kuumana kesäpäivänä vesipisara muuttui höyryksi ja haihtui tuulen mukaan. Ylhäällä se tapasi toisia höyrypisaroita, jotka kokoontuivat yhteen ja purjehtivat pilvenä kohti lämpimämpiä maita.

Pisara pilvessä liittyy veden kiertokulkuun. Puhtaan veden merkitys on valtavan suuri. AkvaSolina puhdistusratkaisu auttaa kaivon omistajia saamaan raikasta vettä jokaiseen lasilliseen.