Kaivoon ilmastus: radonin ja rikkivedyn poisto

Kaikki tuotteemme on kehitetty vastaamaan asiakkaiden tarpeisiin. Toiminta-ajatuksemme on tehdä asiakkaidemme elämä mahdollisimman helpoksi – aina suunnitteluvaiheesta asumiseen. Kaivoveden ilmastus on yksi kaivoveden puhdistus-ratkaisuistamme kotitalouksille.

AkvaSolina-tuoteperheen ensimmäiset ratkaisut julkaistiin jo 20 vuotta sitten. Käytännönläheiset kehittämisideat kiinteistöjen omistajilta ja LVI-alan ammattilaisilta ovat vieneet AkvaSolina-laitteiden kehitystä eteenpäin. 

Ota yhteyttä, niin kartoitetaan yhdessä, miten voimme parantaa veden käsittelyä kohteessasi.

Löydät kaikki AkvaSolina tuotteemme kaivoveden ilmastukseen ja niihin liittyvät komponentit kätevästi yhdeltä sivulta. Olemme ryhmitelleet tuotteet asennusratkaisujen mukaan.  Voit valita jokaisen tuotteen veden radonanalyysillä tai ilman analyysiä. Tuotesivulta löydät tuotteen kuvan, tuotekohtaiset lisätiedot sekä ladattavat tekniset tietotiedostot.

Mökille ja kotiin

AkvaSolinan ratkaisut skaalautuvat tarpeesi mukaan kotiin, mökkikaivon vesihuoltoon ja mummolaan. On tärkeää, että vapaa-ajan asunnon kaivovesi on kunnossa eikä haise pahalle tai sisällä radonia.

Suunnittelemme sinulle soveltuvan kokonaisuuden kohteesi perusteella.

Järjestelmämme käyttövarmuus on erinomainen, koska se ei vaadi erillistä moottorointia.

Myös järjestelmän ylläpito on huomattavasti helpompaa kuin useiden muiden ratkaisujen. AkvaSolina ilmastusratkaisu ei tarvitse säännöllistä huoltoa ja ylläpitoa. Se on kuin automaattinen veden pesukone, joka tekee ilmastuskiertoja optimoidusti tarpeen mukaan ja niin kaivovesikin pysyy raikkaana.

Rakentaminen ja asentaminen

Järjestelmämme on helppoa asentaa ja ottaa käyttöön. AkvaSolina tarjoaa juuri niin laajan kokonaisuuden ja palveluasteen, kuin haluatte ja tarvitsette.

Kehittämämme kokonaisuus on mahdollista asentaa hyvinkin pieneen tilaan eli vesienkäsittelyä suunnitellessa ei tarvitse varata erillistä tilaa järjestelmälle.

Monelle tämä vähän pinta-alaa vievä ratkaisu on vaikuttanut ostopäätökseen. Moni kilpaileva ratkaisu vie paljon enemmän tilaa. AkvaSolina kaivoveden puhdistuslaite mahtuu pieneen tilaan.

Ilmastuskierto on mahdollista toteuttaa useilla eri tavoilla. Asennusvalmiista laitepaketeista valitaan sinun kohteeseesi parhaiten soveltuva ratkaisu.

akvasolina ilmastus kaivovesi
akvasolina vedenpuhdistus

Vedenlaatu ja radon

Tiesitkö, että normaali kraanavesi luokitellaan elintarvikkeeksi?

Vesi on tuoretavaraa, jonka laatu kärsii, jos se jää putkiin tai kaivoon seisomaan.

Lämpökin on riski veden laadulle. Normaali kraanavesi on laadukasta, kun se on hajutonta, mautonta ja väritöntä. Harvalla elintarvikkeella on näin.

Voimme kaikki arvioida veden laatua aistinvaraisesti ja olla asiantuntijoita makuasioissa.

Parhaimpia makutuomareita ovat usein koti- ja lemmikkieläimet, jotka eivät mielellään juo huonolaatuista vettä.

Tiedätkö alueesi radonpitoisuuden kaivovedessä? Tutustu oheiseen karttaan ja asuntojen radonpitoisuuksiin eri paikkakunnilla (Lähde: STUK, pohjakartta: Maanmittauslaitos Suomen radonkartat – STUK)

Miten ilmastus tapahtuu?

Ilmastusratkaisu perustuu kaivoveden kierrätykseen ja siinä tapahtuvaan veden hapettumiseen. Tämä tarkoittaa, että veden happipitoisuus (ORP) kasvaa ja samalla vedestä vapautuu kaasuja, kuten rikkivety ja radon.

Kaivoa voidaan käyttää puhdasvesireservinä ja veden ilmastus voidaan toteuttaa kaivossa, jolloin erillisiä pumppuja tai säiliöitä ei tarvita. Tällä laitteella kaivoveden puhdistus on helppoa!

Kaivoon ilmastus on paras ratkaisu, kun radonpitoisuus on alle 4000 Bq/litra: asennussarjat 54032001 – 54032007.

Uusi digitaalinen AkvaSolina ohjain (TK-200, kuvassa) on helppo ja tarkka säätää halutuille ilmastusarvoille.

Katso lisätietoja kaivo-ohjesivultamme.

akvasolina uusi ohjausyksikkö

Turvallisuus

Suomessa on paljon alueita, joissa kaivoveden laatu ei ole optimaalisella tasolla. Yleisimpiä, mutta onneksi harmittomia, ovat haju- ja makuhaitat. Lisäksi vedessä voi olla useita terveyden kannalta vaarallisia tekijöitä. Näistä tunnetuin on radon. AkvaSolina takaa, että juomavetesi on aina raikasta ja turvallista. Järjestelmämme ei käytä mitään kemikaaleja veden käsittelyyn, joten voi huoletta käyttää tuotteitamme ilman pelkoa lisäkemikaaleista juomavedessäsi. Ole yhteydessä, niin kartoitetaan yhdessä sinulle soveltuvin ratkaisu.

Saat lisätiedot sekä sinulle sopivat ratkaisut kaivoveden ilmastukseen oheisella lomakkeella. 

Voit jättää kysymyskenttiä tyhjiksi, jos et tiedä niihin vastauksia.

Syötä pitoisuusarvo
Voit syöttää luvun joko KMnO4- tai COD-yksikkönä