Kaivoon ilmastus: radonin ja rikkivedyn poisto

Raikasta kaivovettä jokaiseen lasilliseen

Kaikki kaivoveden puhdistusratkaisumme on kehitetty vastaamaan asiakkaiden tarpeisiin. Toiminta-ajatuksemme on tehdä asiakkaidemme elämä mahdollisimman helpoksi – aina suunnitteluvaiheesta asumiseen. Kaivoveden ilmastus on yksi ratkaisu kotitalouden kaivoveden puhdistukseen.

AkvaSolina-tuoteperheen ensimmäiset ratkaisut julkaistiin jo 20 vuotta sitten. Käytännönläheiset kehittämisideat kiinteistöjen omistajilta ja LVI-alan ammattilaisilta ovat vieneet AkvaSolina-laitteiden kehitystä eteenpäin. 

Ota yhteyttä, niin kartoitetaan yhdessä, miten voimme parantaa veden käsittelyä kohteessasi.

Löydät kaikki AkvaSolina tuotteemme kaivoveden puhdistukseen ja ilmastukseen ja niihin liittyvät komponentit kätevästi yhdeltä sivulta. Olemme ryhmitelleet tuotteet asennusratkaisujen mukaan.  

Tiedätkö paljonko kaivovedessäsi on radonia?

Voit valita jokaisen tuotteen veden radonanalyysillä tai ilman analyysiä. Tuotesivulta löydät tuotteen kuvan, tuotekohtaiset lisätiedot sekä ladattavat tekniset tietotiedostot.

Mökille ja kotiin

AkvaSolinan ratkaisut skaalautuvat tarpeesi mukaan kotiin, mökkikaivon vesihuoltoon ja mummolaan. Mitä, jos vapaa-ajan asunnon kaivovesi haisee? Mitä tehdä, jos kaivovedessä on radonia? 

Ota meihin yhteyttä! Suunnittelemme sinulle soveltuvan kokonaisuuden kohteesi perusteella. Laitepakettimme soveltuvat pintakaivoon ja porakaivoon.

Radon-ongelmissa ilmastetaan kaivoon, kun radonpitoisuus on alle 4000 Bq/l ja säiliöön, jos kaivoveden radonpitoisuus on tätä suurempi. Rikkivetyongelmissa, eli kun kaivovesi haisee, käytetään pääasiassa kaivoon ilmastusta.

Järjestelmämme käyttövarmuus on erinomainen, koska se ei vaadi erillistä moottorointia.

Myös järjestelmän ylläpito on huomattavasti helpompaa kuin useiden muiden ratkaisujen. AkvaSolina ilmastusratkaisu ei tarvitse säännöllistä huoltoa ja ylläpitoa. Se on kuin automaattinen veden pesukone, joka tekee ilmastuskiertoja porakaivoon tai pintakaivoon optimoidusti tarpeen mukaan ja niin kaivovesikin pysyy raikkaana.

Rakentaminen ja asentaminen

Järjestelmämme on helppo asentaa ja ottaa käyttöön. AkvaSolina tarjoaa juuri niin laajan kokonaisuuden ja palveluasteen, kuin haluatte ja tarvitsette.

Kehittämämme kokonaisuus on mahdollista asentaa hyvinkin pieneen tilaan eli vesienkäsittelyä suunnitellessa ei tarvitse varata erillistä tilaa järjestelmälle.

Monelle tämä vähän pinta-alaa vievä ratkaisu on vaikuttanut ostopäätökseen. Moni kilpaileva ratkaisu vie paljon enemmän tilaa. AkvaSolina kaivoveden puhdistuslaite mahtuu pieneen tilaan.

Ilmastuskierto on mahdollista toteuttaa useilla eri tavoilla. Asennusvalmiista laitepaketeista valitaan sinun kohteeseesi parhaiten soveltuva ratkaisu.

akvasolina ilmastus kaivovesi
AkvaSolina ejektorikennosto ja veden ilmastus

Vedenlaatu ja radon

Tiesitkö, että normaali kraanavesi luokitellaan elintarvikkeeksi?

Vesi on tuoretavaraa, jonka laatu kärsii, jos se jää putkiin tai kaivoon seisomaan.

Lämpökin on riski veden laadulle. Normaali kraanavesi on laadukasta, kun se on hajutonta, mautonta ja väritöntä. Harvalla elintarvikkeella on näin.

Voimme kaikki arvioida veden laatua aistinvaraisesti ja olla asiantuntijoita makuasioissa.

Parhaimpia makutuomareita ovat usein koti- ja lemmikkieläimet, jotka eivät mielellään juo huonolaatuista vettä.

Tiedätkö alueesi radonpitoisuuden kaivovedessä? Tutustu oheiseen karttaan ja asuntojen radonpitoisuuksiin eri paikkakunnilla (Lähde: STUK, pohjakartta: Maanmittauslaitos Suomen radonkartat – STUK)

Miten veden ilmastus tapahtuu?

Ilmastusratkaisu perustuu kaivoveden kierrätykseen ja siinä tapahtuvaan veden hapettumiseen, jolloin veden happipitoisuus (ORP) kasvaa ja samalla vedestä vapautuu kaasuja, kuten rikkivety ja radon.

Ratkaisu ei vaadi erillistä ilmakompressoria, pummpuja tai säiliöitä, koska kaivoa käytetään puhdasvesireservinä ja veden kierrätys hoidetaan kaivossa olevalla pumpulla.  Tällä laitteella kaivoveden puhdistus on helppoa!

Pienikuplainen vesi-ilmaseos syntyy vedenvirtaukseen perustuvaan ilmastimeen. Lisäksi laitteet mahtuvat pieneen tilaan ja ovat helposti lisättävissä jälkikäteen rakennuksen vesijärjestelmään.

AkvaSolina porakaivo talojohto kaivoveden ilmastaminen

Kaivoon ilmastus on paras ratkaisu, kun radonpitoisuus on alle 4000 Bq/litra: asennussarjat 54032001 – 54032007.

Katso lisätietoja kaivo-ohjesivultamme.

Turvallisuus

Suomessa on paljon alueita, joissa kaivoveden laatu ei ole optimaalisella tasolla. Yleisimpiä, mutta onneksi harmittomia, ovat haju- ja makuhaitat. Lisäksi vedessä voi olla useita terveyden kannalta vaarallisia tekijöitä. Näistä tunnetuin on radon. AkvaSolina takaa, että juomavetesi on aina raikasta ja turvallista. Järjestelmämme ei käytä mitään kemikaaleja veden käsittelyyn, joten voi huoletta käyttää tuotteitamme ilman pelkoa lisäkemikaaleista juomavedessäsi. Ole yhteydessä, niin kartoitetaan yhdessä sinulle soveltuvin ratkaisu.

Saat lisätiedot sekä sinulle sopivat ratkaisut kaivoveden ilmastukseen oheisella lomakkeella. 

Voit jättää kysymyskenttiä tyhjiksi, jos et tiedä niihin vastauksia.

Syötä pitoisuusarvo
Voit syöttää luvun joko KMnO4- tai COD-yksikkönä